• 115 g. Krämig jordnötssmör
  • 1 tsk. Honung
  • 1 stort ägg
  • 1,5 dl. vatten
  • 3-5 skivor stekt bacon i små bitar
  • 1 riven morot
  • 110 g. Vetemjöl
  • 110 g. Havremjöl

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader.
Blanda alla ingredienserna tillsammans utom vetemjöl och havregryn, som mixas till havremjöl. 
Tillsätt både vetemjöl och havregrynsmjöl och forma degen till en fast klump.
Sprid lite mjöl på köksbordet och rulla degen platt tills den är ca. 0,5 cm tjock.
Använd din kakform och skär ut så många godbitar du kan från degen.
Därefter samlar du den återstående degen i en klump och rullar den platt ut på bordet igen så att du kan trycka ut fler kex. Fortsätt tills du har använt all degen.
Baka dem på en bakplåt med bakpapper vid 180 grader i cirka 20 min. De ska vara ljusbruna och krispiga, men inte mörka och brända.
Låt hundkexen svalna i 10 minuter. innan du förvarar dem i en burk eller påse. Godbitarna kan lätt frysas och tas upp i portioner, beroende på hur ofta du behöver dem.
Det kommer att vara cirka 40 godbitar beroende på hur stor din kakform är och hur bra du har rullat ut degen.